top of page

Grč u želucu i kako ga se riješiti

Updated: Apr 1, 2022


Ne, ovaj blog neće biti zdravstvene naravi, već isključivo informativne. I to u onoj mjeri u kojoj Vi želite shvatiti što sam u ovih nekoliko rečenica htjela reći.


Koliko puta ste radili za nekoga tko je u Vama konstantno izazivao “grč u želucu” ? Koliko puta je taj isti grč ostajao u Vama čak i kad niste bili u kontaktu sa tom osobom, te se svaki puta samo pojačavao kada biste znali da trebate s njime u komunikaciju?Eh, kada bismo samo mogli izbrojati sve situacije koje su dovele do ovog čuvenog stanja. Stanja u kojem sumnjamo sami u sebe i svoje sposobnosti, svoj kredibilitet i svoje kompetencije. Stanja neurotičnosti gdje smo sami sebi u glavi na teret i ne znamo gdje da uopće krenemo.. Gdje se možemo pronaći, jesu li svi poslodavci isti? Jedino što možemo je krenuti! Bilo gdje, bilo kada, samo krenimo, otiđimo od loših odnosa, od loših autoriteta i toksičnih ljudi. Otiđimo od ”bit će bolje kad..” stanja uma. Jer neće biti bolje, ovako je cijelo vrijeme, zašto bi kroz neki kraći period bilo drugačije? Za promjene treba hrabrost, treba snaga, treba emocija koju ovakvi šefovi koji u nama izazivaju ovakvo stanje - nemaju.


U takvom okruženju ne rastemo, ne razvijamo svoj potencijala, razvijamo samo možebitne psihičke probleme. U današnjem užurbanom svijetu nije lako oduprijeti se tiraniji, mobingu i manipuliranju. Glavni razlog tome je financijska stabilnost koju imamo radeći određeni posao, iako, trebamo zapamtiti da posao koji trenutno obavljamo nije jedini na svijetu, te da postoji pravi posao za nas i poslodavac sa kojim surađujemo, a ne samo robujemo.


Koliki novac bi nas zadovoljio da svaki dan na posao dolazimo i odlazimo s grčem? Koliki novac je vrijedan našeg samopouzdanja i kredibiliteta? Zapitajmo se koliko toga smo se spremni odreći za degradaciju? Koliko nam je potrebno da vidimo da na kraju dana imamo samo jedan život i jednu priliku da budemo najbolja verzija sebe?


S obzirom da u naslovu piše kako se riješiti grča, odgovor svakako pročitajte u nastavku. Ne pomaže soda bikarbona, peptoran, gastal, niti divlji lan, pomaže jedino odluka. Ona koja je najbolja za Vas i Vaš duševni mir, ne za poslovanje, financije i slično, već isključivo za Vas. Ako se nećete cijeniti, tko hoće? Ako se nećete izboriti za sebe, tko hoće? Ako si nećete dati priliku, tko hoće?

Dajte priliku vlastitom rastu i razvoju, dajte priliku samoostvarenju i sreći. Tražite svoju sreću na drugim adresama ako treba, ona je negdje i čeka samo Vas da je prigrlite.66 views4 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page