top of page

Petkom osobno


Jučer sam imala promociju gdje mi je uručena diploma magistrice ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. To je događaj koji, kad ne diplomiramo sa svojom generacijom (nećemo se lagati), uglavnom prisustvujemo zbog naših najmilijih. Lijep je osjećaj vidjeti ponos u očima svoje obitelji i prijatelja, te znati da konačno imaš taj komad papira koji sadržava sva tvoja naučena znanja i vještine koja si stekao kroz nekoliko godina. Koliko godina to je isključivo vaša stvar. Svatko od nas ima svoje planove, a onda se dogodi život. Onaj koji je nekad neumoran u tome da vas umori, istroši i natjera da odustanete. Ali nemojte, sreća prati hrabre. A vas kroz vaše putovanje prate najmiliji i neizostavni facebook prijatelji :) .


Moja tema je dakako bila Emocionalna inteligencija u poslovanju (naravno tema, kako i priliči jednom akademskom građaninu, ima puno kompleksniji naziv, ali uvijek volim pojednostaviti stvari, pa ću tako i ovdje) kroz koju sam spoznala važnost EQ-a u svim aspektima života. Tako sam našla veliku poveznicu između fakulteta i posla koju bih htjela podijeliti s vama u ovom blogu. Ovo su naravno samo moje spoznaje i mogu se razlikovati od vaših, jer u tome i je ljepota života.


Znate ono kad imate profesora koji vas potiče da budete bolji i iz vas izvlači onu izvrsnost koja je u vama čučala tek kao potencijal. E pa taj profesor je onaj šef koji shvaća vašu vrijednost i spreman je uložiti svoje resurse da biste bili još bolji, jači i veći. Da biste prerasli osobu koja ste sada i doprinijeli ne samo razvoju tvrtke već i svom osobnom rastu. A onaj kolega koji vas je u ponoć nazvao da kaže da za sutra treba predati projekt, jer ste oboje kampanjci, ali da nema brige jer će odmah doći kod vas da složite projekt koji je na kraju polučio toliki uspjeh da ste ga prijavili za Case study? To je onaj kolega na poslu koji vas objeručke prihvati u tim i pomogne vam dok se ne snađete, nesebično dijeli svoje znanje i zove vas na svako neformalno druženje jer želi da što prije postanete punopravni član tima. Onaj kolega koji je uvijek tu za vas ali isto tako vas motivira da budete samostalni, autentični i naposlijetku da učite i iz svojih grešaka, a ne samo tuđih.


Naravno ima tu i onih kolega koji nisu tako inspirativni, kao i profesora, onih koji guše vašu kreativu, podcjenjuju vaše znanje, ali njih treba u poslovnom životu, kao i u ovom blogu zaobići, jer takvi ljudi služe samo kao primjer kakvi ne trebate biti. Bit će prilike čitati i o takvim osobama koje su svakako potrebne da uđu u vaš život na kratko kako biste naučili više o emocionalnoj inteligenciji i kako biste bili bolje osobe. Sve osobe koje nas okružuju služe kao primjer, na vama je da odlučite kakav primjer će vam biti vodilja u životu.


U svijetu koji sve više traži izvrsnost, gdje diploma polako gubi na vrijednosti, gdje su neke druge vještine sve više na cijeni, vi ipak budite "gladni" tih istih diploma, novih znanja, formalnih obrazovanja, jer one vrijede. Vrijede svaki dinar koji su vaši najbliži uložili u vas, koje ste vi uložili u sebe, sav onaj uloženi trud, suze i znoj. Sve one uspomene satkane su u svako slovo vaše diplome. Ja sam svoj studentski put nazvala "Hollywood Baby" sažela sam sve u dvije riječi jer se kroz moju diplomu prožela prava hollywoodska priča prožeta dramom, komedijom, romansom i akcijom!


I zato obrazujte se, tragajte za novim iskustvima i znanjima, budite glavni glumci vlastitog života i živite svoj film, jer ne kaže se bez veze “There’s no business like show business”.


82 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page